• نام پروژه: فیکسچر صنعتی چیست ؟

فیکسچر صنعتی چیست ؟

 

فیکسچر های صنعتی ابزاری هستند که با استفاده از انها میتوان قطعه کار را محکم نگه داشت تا ماشین کاری روی ان انجام شود,فیکسچر ها را باید روی میز تولیدی محکم بست تا تکان نخورد

فیکسچر ها تجهیزات نگه دارنده ای می باشند که در شاخه های متعدد صنعت از جمله : جوش کاری، مونتاژ، سوراخ کاری، برش کاری و ماشین کاری از آن ها استفاده می شود.

 

انواع فیکسچر صنعتی :

 

فیکسچر صفحه ای

 

نوعی فیکسچر ساده که برای کار های عمومی استفاده میشود

 

فیکسچر قائم الزاویه

 

یک نوع فیکسچر که با استفاده از آن میتوان قطعه کار را در سطوحی عمود بر سطح ماشین کاری کرد

 

فیکسچر های چند ایستگاه

 

با استفاده از این نوع فیکسچر در حالی یک قطعه کار در حال ماشین کاری شدن است قادر خواهید بود تا قطعه کار دوم برای ماشین کاری اماده شود

 

فیکسچر فرم تراشی

 

شما با استفاده از این فیکسچر میتوانید ابزار برش را طبق شکل دلخواه با دقت بالا هدایت نمایید

برای مشاهده محصولات

ماشین آلات نساجی

ماشین آلات تکمیل پارچه

انواع دستگاه لمینت پارچه 

ماشین آلات صنعتی

ماشین آلات سی ان سی 

 

کلیک کنید

ضرورت استفاده از فیکسچر صنعتی:

مستندات فیکسچرصنعتی شامل یک سری اطلاعات تکمیلی می باشند که این اطلاعات در مراحل طراحی، به کارگیری فیکسچر در خط مونتاژ و مرحله توسعه فیکسچر جمع آوری شده و ثبت می گردند که ضرورت تهیه و استفاده آن عبارت است از :
۱- اطلاعات کافی جهت راه اندازی اولیه فیکسچر
۲- آگاهی از عیوبی که سابقه بروز در خط مونتاژ را دارند
۳- اگر تغییر فرآیندی در آینده لازم باشد سوابق کافی جهت توسعه فرآیند موجود می باشد
۴- در بیشتر شرکت ها مهندسی که فیکسچر صنعتی را طراحی و توسعه می دهند در قسمت تولید حضور ندارند، بنابراین برای دستیابی به تولید موفق، باید این اطلاعات به خوبی انتقال داده شوند.

 

 

کاربرد فیکسچر صنعتی

 

  • مونتاژ
  • خم کاری
  • سوراخ کاری داخلی
  • پرداخت کاری
  • صیغل کاری
  • سنگ کاری
  • فرزکاری
  • قلاویز کاری
  • تراشکاری و جوشکاری

جنس فیکسچر صنعتی

 

  • چدن
  • فولاد
  • تفلون
  • استیل ضد زنگ
  • و…

فیکسچر صنعتی در صنایع مختلفی مانند تولید قطعات اتومبیل , صنایع نفت و گاز و لوله کشی و …

 

فیکسچر صنعتی مونتاژ : طیف گسترده ای از تجهیزات، تکنولوژی و اتوماسیون را شامل می شود که در خط مونتاژ در ایستگاه مربوطه قرار گرفته و مجموعه ای از قطعات مرکبی هستند که توسط انواع روش های مکانیکی مونتاژ و نصب شده اند.

این فیکسچرها می توانند به سادگی فیکسچرهای نگه دارنده که قطعات را جهت مونتاژ در موقعیت خودشان نگه می دارند باشند و می توان از انواع کلمپ ها و بست ها در این فیکسچرها استفاده کرد با توجه به این که قسمت هایی از فرآیند توسط ماشین انجام شوند . فیکسچرهای مونتاژ می توانند به صورت نیمه اتوماتیک طراحی شوند . در مواقعی که دقت های بالا و تلرانس های بسته و انجام سریع فرآیند مورد نیاز باشند .

این فیکسچرها به صورت نیمه اتوماتیک طراحی می شوند به گونه ای که قسمت هایی از فرآیند توسط ماشین به صورت اتوماتیک انجام می شود. همچنین جهت دستیابی به دقت های بالاتر تلرانس های بسته و همچنین انجام سریع فرآیند می توان این فیکسچرها را به صورت تمام اتوماتیک طراحی کرد اما این نوع طرح ها هزینه بالایی را دربر دارند.

فیکسچر صنعتی جوش کاری : انواع مختلف جوش کاری از جمله تیگ، میگ، نقطه جوش، جوش قوس الکتریکی و زرد جوش در صنعت مورد استفاده قرارمی گیرد. در تمام این فرآیندها جریان الکتریکی از میان قطعات جهت اتصال دادن عبور می کند و گرمایی جهت ذوب فلزات اتصالی ایجاد می شود .

فیکسچرهای جوش کاری همانند فیکسچرهای مونتاژ برای نگه داشتن قطعات جهت اتصال به هم مورد استفاده قرار می گیرند. اگر تیراژ تولید پایین و تلرانس های مورد نظر بازتر باشند می توان آنها را خیلی ساده طراحی نمود، طوری که تمام فرآیند به صورت دستی انجام شود ولی اگر دقت های بالا، تلرانس های بسته و انجام سریع فرآیند مدنظر باشد می توان آنها را به صورت نیمه اتوماتیک و یا تمام اتوماتیک طراحی و از سیستم های اتوماسیون استفاده نمود، طوری که قسمتی از فرآیند یا تمامی فرآیند به صورت اتوماتیک توسط ماشین انجام شود، اما این نوع سیستم ها هزینه های بالایی را می طلبند.

فیکسچرصنعتی ماشین کاری : انواع مختلف فرآیندهای ماشین کاری از جمله فرزکاری، تراشکاری، سوراخکاری و برشکاری در صنعت مورد استفاده قرار می گیرند که در تمام این فرآیندها مواد توسط ابزارهای مختلفی از قطعه کار جدا می شود که این عمل می تواند به دو روش صورت گیرد: حالت اول ابزار ساکن بوده و قطعه کار حالت دورانی دارد.

حالت دوم : قطعه کار ثابت بوده و ابزار می چرخد. در فرزکاری و سوراخ کاری ابزار حالت دورانی داشته ولی در تراش کاری قطعه کار حالت دورانی دارد. در تمام این فرآیندها اجزایی جهت نگه داشتن قطعه کار نیاز می باشند در فرآیندهای تراش کاری و برش کاری اجزای نگه دارنده جزیی از خود ماشین بوده و در بقیه فرآیندها میزکاری موجود دارد که قطعه کار مستقیماً روی آنها بسته می شود که برای این فرآیندها طراحی می شوند ساده تر از فیکسچرهای مونتاژ و برش کاری می باشند ولی باید طوری طراحی شوند که نتیجه های فرزکاری و مته سوراخ کاری و ابزار تراش کاری توانایی حرکت در سه جهت را دارا باشند .

X